Burse 2013

Centrul Educatia 2000+ Bucuresti anunta programul de burse de studii la Universitatea Central Europeana (CEU) Budapesta

Programul se adreseaza studentilor aflati in ultimul an de studiu sau absolventilor care au obtinut diploma de licenta in cadrul unei institutii de invatamant superior acreditate.

Universitatea Central Europeana ofera programe de masterat si doctorat pentru anul universitar 2013-2014. Cursurile, cu predare in limba engleza, se vor tine la sediul universitatii din Budapesta. Nu exista un numar prestabilit de burse acordate studentilor din Romania. Bursele de studii pot fi integrale sau partiale si depind de rezultatele procesului de selectie.

Domeniile de studiu sunt: economie (MA, PhD), politici si stiintele mediului (MS, PhD), studii de gen (MA, PhD), istorie (MA, PhD), politici publice (MA), relatii internationale si studii europene (MA), studii juridice (LLM, MA, SJD), matematica (MS, PhD), studii medievale (MA, PhD), nationalism (MA), filosofie (MA, PhD), stiinte politice (MA, PhD), sociologie si antropologie sociala (MA, PhD), stiinte cognitive (PhD).

inscrierea se va face online http://www.ceu.hu/admissions/apply pana la data de 24 ianuarie 2013.

Dosarul de inscriere va cuprinde:

 • formularul de inscriere disponibil pe pagina web a CEU: https://apply.embark.com/Grad/CEU/68/;
 • doua scrisori de recomandare pentru programele de masterat si trei scrisori de recomandare pentru programele de doctorat in limba engleza, trimise de preferinta electronic (via Embark) sau prin posta;
 • curriculum vitae si lista lucrarilor publicate (daca este cazul);
 • versiunea electronica (scanata) a diplomei de licenta sau a adeverintei de student pentru cei in ultimul an de studii, in limba engleza; *
 • versiunea electronica (scanata) a foii matricole/Supliment la Diploma in limba engleza; *
 • un eseu/plan de cercetare specific fiecarui departament ? informatii disponibile la adresa: http://www.ceu.hu/academics/schools-departments
 • taxa de inscriere - 40 USD de persoana - se achita cu card bancar sau cec electronic inaintea trimiterii aplicatiei.
 • certificat de limba engleza agreat de CEU. Candidatii care vor trece de etapa de preselectie si nu au un certificat de limba engleza agreat de CEU (http://www.ceu.hu/admissions/requirements#language) vor sustine un test de tip TOEFL organizat de catre Centrul Educatia 2000+ Bucuresti si CRDE Cluj in martie 2013.

* Copiile dupa diploma si foaia matricola trebuie traduse in limba engleza de catre un traducator autorizat.

in data de 16 februarie 2013 se vor organiza teste departamentale pentru urmatoarele departamente: economie, studii juridice, stiinte politice, matematica si studii medievale.

CEU ofera de asemenea posibilitati de studiu si in cadrul CEU Business School. Detalii puteti obtine la adresa http://business.ceu.hu.

Informatii suplimentare se pot obtine:

 • de pe paginile web: www.ceu.hu, www.cedu.ro sau www.edrc.ro;
 • prin e-mail de la adresa mtruca@cedu.ro (Mihaela Truca) sau zskovacs@edrc.ro (Zsuzsanna Kovács);
 • de la sediul Centrului Educatia 2000+, strada comandor Eugen Botez, nr. 27, sector 2, cod postal 020232, telefon: 021 212 0780. Program de relatii cu publicul: luni-joi 10.00?14.00;
 • de la sediul CRDE Cluj, str. Tebei nr. 21, tel: 0264-420490.

>>> CEU Call for Applications

Parteneri