Departamente

Departamentul de formare si consultanta

Departamentul de Formare si Consultanta elaboreaza politici de formare si de dezvoltare profesionala pe termen mediu si lung, elaboreaza strategii privind implementarea unor programe de formare profesionala si de consultanta educationala; are contributii la dezvoltarea unei politici de resurse umane pentru formare initiala si continua; realizeaza si livreaza servicii de formare la standarde de calitate si mentine, asigura si dezvolta retelele de resurse umane.

Domenii de activitate

 • Formare initiala si continua;
 • Consultanta interna si internationala;
 • Dezvoltare de resurse umane interne si externe;
 • Strategii si politici de formare continua;
 • Elaborarea materialelor cu specific de formare.

Departamentul de dezvoltare de noi programe

Departamentul de dezvoltare de noi programe are in vedere in principal elaborarea strategiei de implicare a Centrului Educatia 2000+ in noi proiecte nationale si internationale; elaborarea de noi proiecte in concordanta cu directiile strategice ale Centrului; elaborarea de proiecte de perspectiva derivate din proiectele in curs de implementare; crearea de noi parteneriate strategice nationale si internationale (fie pe proiecte propriu-zise, fie pe derularea in parteneriat a unor servicii) si crearea sau participarea in cadrul consortiilor internationale pentru depunerea de aplicatii la diverse tipuri de finantari.

Domenii de activitate

 • Coordonarea echipelor mixte pentru elaborarea noilor proiecte;
 • Construirea de parteneriate cu alte organizatii din tara si strainatate;
 • Construirea / participarea in cadrul unor consortii internationale;
 • Coordonarea activitatii de participare la licitatii nationale si internationale.

Departamentul de "Sanse egale prin educatie"

Departamentul urmareste initierea, implementarea si evaluarea de proiecte/programe educationale pentru scoli/comunitati multiculturale; elaborarea de strategii pe termen mediu si lung privind dezvoltarea educatiei in comunitati cu un numar mare de romi; contribuie la dezvoltarea politicilor educationale avand ca tinta comunitatile multietnice.

Domenii de activitate

 • Implementarea de programe in domeniul dezvoltarii de resurse umane (problematica romilor), al ameliorarii capacitatilor institutionale, precum si al elaborarii de materiale bibliografice si curriculare suport pentru limba si cultura romani, in sprijinul educatiei copiilor si adultilor din comunitati defavorizate;
 • Furnizarea de propuneri de noi programe si parteneriate;
 • Preluarea si pregatirea pentru implementare a noilor proiecte aprobate.

Departamentul de integrare europeana

Obiectivele activitatii departamentului constau in elaborarea unor strategii de dezvoltare institutionala pe termen mediu si lung privind eficientizarea activitatii de management si implementare a unor programe de integrare europeana la standardele de calitate impuse de managementul contemporan, dezvoltarea de produse specifice ca parte a ofertei de servicii a Centrului Educatia 2000+.

Domenii de activitate

 • Implementarea de programe in domeniul dezvoltarii de resurse umane, implementate de parteneriat (joint-action), in sprijinul integrarii tinerilor;
 • Furnizarea de propuneri de noi programe;
 • Preluarea si pregatirea pentru implementare a noilor programe aprobate.

Departamentul financiar si administrativ

Obiectivul departamentului este asigurarea sprijinului financiar si logistic in elaborarea si implementarea programelor. Departamentul se ocupa de analiza si managementul financiar al proiectelor, precum si asigurarea conditiilor optime de derulare a programelor.

Serviciul de Comunicare si Marketing

Obiectivul departamentului este asigurarea sprijinului financiar si logistic in elaborarea si implementarea programelor. Departamentul se ocupa de analiza si managementul financiar al proiectelor, precum si asigurarea conditiilor optime de derulare a programelor.

Domenii de activitate

 • Relatiile cu mass-media
 • Relatiile cu beneficiarii, clientii si finantatorii
 • Studii ale pietei educationale - formare profesionala, manuale scolare, materiale didactice, proiecte educationale.
 • Strategii de abordare publicului organizatiei
 • Promovarea serviciilor si produselor Centrului

Echipa Centrului Educatia 2000+ este formata din 20 de profesionisti responsabili de calitatea programelor si a activitatilor Centrului. Fiecare activitate este trecuta in responsabilitatea unui coordonator/coordonatoare de program, selectat/a pe baza experientei, specializarii si a competentelor sale; acesta/aceasta este ajutat/a de catre un asistent de proiect. Calitatea proiectelor si a activitatilor derulate de Centrul Educatia 2000+ este garantata de monitorizarea sistematica si de evaluarile initiale, intermediare si finale, carora proiectele le sunt supuse.

Centrul dispune de o retea de 35 de consultanti, 30 de monitori si cca. 100 de formatori si evaluatori, lucrand in regim de colaborare externa.

Parteneri