Portofoliu de servicii

Servicii contractate in strainatate

 • Bulgaria - Reforma curriculara, dezvoltarea manualelor scolare, finantarea sistemului de invatamant, evaluare si examinare scolara.
 • Croatia - Analiza politicii curriculare si recomandari pentru proiectarea curricumului national, training pentru proiectarea curricumului national, analiza politicilor de formare a profesorilor, formare de formatori;
 • Georgia - Formarea echipei de nationale de formatori;
 • Moldova - Dezvoltare curriculara, formarea profesorilor, dezvoltarea manualelor scolare;
 • Serbia - Analiza politicii curriculare si recomandari pentru proiectarea politicii curriculare nationale;
 • Muntenegru - Training pentru dezvoltare curriculara si proiectarea curricumuluinational;
 • Tadjikistan - Reforma curriculara, dezvoltarea manualelor scolare, finantarea sistemului de invatamant, evaluare si examinare scolara.

Servicii contractate in Romania

 • Studiu de impact asupra reformei curriculare in Romania (Ministerul Educatiei, Cercetarii si al Tineretului; Consiliul National pentru Curriculum);
 • Studiu de impact asupra proiectului pilot de relansare a invatamantului in mediul rural (Unitatea de Implementare a Proiectului Pilot de Reabilitare a Invatamantului Rural - Ministerul Educatiei) - dezvoltarea unui nou model de formare a personalului didactic;
 • Formarea in evaluare a colaboratorilor Serviciului National de Evaluare si Examinare, formare de cadre didactice din invatamantul preuniversitar in cadrul Scolilor de Vara ale Centrului Educatia 2000+ si in cadrul diferitelor proiecte derulate.
 • Asistenta tehnica pentru Discovery Chanel Global Education Found pentru infiintarea unor centre de studiu in scoli, centre care sa reprezinte surse deschise pentru copii, profesorii, parintii din comunitatile selectate si pentru cei care doresc sa invete cu ajutorul aparatelor TV si Video.

Asistenta tehnica

Centrul Educatia 2000+ furnizeaza asistenta tehnica organizatiei Discovery Channel Global Education Partnership (DCGEP) din anul 2002. Centrul Educatia 2000+ asigura implementarea la nivel local a proiectului Centre Educationale si actioneaza ca punte de legatura intre scoli, inspectoratele scolare, Ministerul Educatiei si Cercetarii, posibili sponsori si donori, parteneri si DCGEP.

Discovery Channel Global Education Partnership este o organizatie non-profit fondata de Discovery Communications, Inc. in 1997 cu scopul de a reuni parteneri din sectorul public si privat, in sprijinul unui proiect international unic, axat pe educatie si tehnologie la firul ierbii, urmand sa se deruleze in beneficiul comunitatilor care nu au reusit inca sa patrunda in noua era informationala.

Prin intermediul proiectului Centre Educationale, DCGEP ofera scolilor si comunitatilor din regiuni dezavantajate aparatura video si TV, programe educationale adaptate si sesiuni de formare pentru profesori. Proiectul Centre Educationale urmareste sa imbunatateasca procesul de invatare la elevi, sa contribuie la dezvoltarea profesionala a profesorilor si la intarirea raporturilor dintre scoala si comunitate. Proiectul este gestionat la nivel local si creat in asa fel incat sa fie durabil.

Cu sprijinul Centrului Educatia 2000+ DCGEP a infiintat in anul 2003 sase Centre Educationale in judetul Dambovita, Romania. Fiecare centru a primit un televizor, un aparat video, programe video adaptate in limba romana si au avut loc sesiuni de formare a profesorilor. Cadrele didactice sunt formate pentru a utiliza televizorul si aparatul video la clasa. Televiziunea este utilizata pentru stimularea procesului de invatare si cunoastere, de promovare a unor noi idei, de a onora traditii si a stimula sentimentul de apartenenta la comunitate

Proiectul Centre Educationale ofera elevilor si comunitatilor posibilitatea de a depasi diferentele generate de accesul la informatie, intr-o lume a oportunitatilor. Derularea acestui proiect educational este posibila datorita sponsorizarii venite din partea Discovery Networks Europe (DNE). Inca de la lansare, proiectul a beneficiat de suport din partea unei retele crescande de parteneri. Pentru mai multe informatii privind acest proiect si pentru a afla cum puteti si dvs. contribui, rugam contactati-ne la adresa:

Discovery Channel Global Education Partnership One Discovery Place, Silver Spring, MD 20910
http://www.discoveryglobaled.org
E-mail: partnership_info@discoveryglobaled.org
Miruna Popa - reprezentant national - mirunap@cedu.ro

Vizite de studiu

Centrul Educatia 2000+ a dezvoltat un nou pachet de servicii de consultanta - Vizite de studiu si formare in Romania. In acest cadru, Centrul a organizat in perioada mai - iunie 2003 vizite de studii pentru reprezentanti ai Ministerelor Educatiei din Bulgaria si Tajikistan. Vizitele delegatiilor bulgare si tadjice au fost efectuate la recomandarea Bancii Mondiale, care co-finanteaza programele de reforma a educatiei din cele doua tari. Banca Mondiala considera modelele de implementare al programelor sale in Romania ca fiind de succes.

Vizita de studii pentru reprezentanti ai Ministerului Educatiei si Stiintei din Bulgaria
(25 mai - 1 iunie 2003) - document pdf >>>

Vizita de studii, pentru reprezentanti ai Sistemului de Invatamant din Tajikistan
(7 - 14 iunie 2003) - document pdf >>>

Parteneri